Troben problemes de seguretat en l'encriptació per software de les unitats SSD

Troben problemes de seguretat en l'encriptació per software de les unitats SSD
9 de novembre de 2018 INTEL - ARCHIVO

MADRID, 9 Nov. (Portaltic/EP) -

Les unitats d'emmagatzematge SSD amb encriptació per software presenten un nivell de protecció de dades inferior a l'esperat, com han descobert investigadors de la Universitat Radboud (Països Baixos).

La investigació ha descobert que es poden sobrepassar els mecanismes de seguretat presents a les unitats SSD i accedir a les dades sense que sigui necessari conèixer la contrasenya establerta per l'usuari.

Aquest error de seguretat es deu a una vulnerabilitat present en el mecanisme d'encriptació dels discos d'estat sòlid i afecta tant a les unitats instal·lades en equips com ordinadors o tauletes, com a les unitats externes que es connecten mitjançant USB, segons recull el comunicat publicat per la universitat.

Els investigadors assenyalen que "és bastant difícil descobrir aquest tipus de problemes des de zero", però que una vegada que es coneix la fallada, "existeix el risc que l'explotació d'aquests errors sigui automatitzada per altres, fent més fàcil l'abús".

Els responsables de la investigació van comunicar els seus resultats a les companyies fabricadores de les unitats d'emmagatzematge analitzades fa sis mesos, perquè poguessin oferir protecció adequada als seus usuaris.