29 de gener de 2019

Apple suspèn la funció de grups de FaceTime per un error que permet veure els usuaris abans de despenjar

Apple suspèn la funció de grups de FaceTime per un error que permet veure els usuaris abans de despenjar
FACETIME

MADRID, 29 Gen. (Portaltic/EP) -

Apple ha deshabilitat la funció de trucades grupals de la seva aplicació FaceTime a causa d'un error en aquesta eina que permetia veure i escoltar altres participants a través de la càmera i el micròfon del seu dispositiu abans que aquests responguessin una trucada.

Apple ha reconegut a través del seu web de suport el problema de FaceTime, i ha optat per deshabilitar temporalment la funció de trucades grupals -la més afectada pel problema-, fins al llançament d'una actualització de iOS amb un pegat per a la vulnerabilitat.

Aquesta suspensió és deguda a un error localitzat dilluns passat per diversos usuaris de l'aplicació de trucades del sistema operatiu d'Apple que permetia a la resta d'usuaris d'un grup escoltar un altre usuari encara que aquest no hagués acceptat la trucada del grup.

El mitjà The Verge ha pujat un vídeo en el qual mostra com funciona aquest error i com afecta no només al micròfon, sinó també a la càmera, permetent als integrants del grup veure a través de la càmera web d'un altre participant sense el seu consentiment.

Aquest 'bug' està actiu en tots els dispositius iOS que executen la versió del sistema operatiu 12.1 o posterior, i s'ha reproduït tant entre dispositius mòbils (iPhone i iPad) com en ordinadors amb sistema macOS, segons el desenvolupador Bejamin Mayo.

Un portaveu de la companyia californiana ha declarat a BuzzFeed News que, des de l'empresa, "som conscients d'aquest problema i hem identificat una solució que es publicarà en una actualització de software més endavant aquesta setmana"

Contador

Més llegides