25 de març de 2020

El 83 per cent dels afectats pel troià bancari Ginp són espanyols

El 83 per cent dels afectats pel troià bancari Ginp són espanyols
Més de 50 organitzacions reclamen a Google que prengui mesures contra el 'bloatware' preinstalado en dispositius Android - FLICKR - ARCHIVO

MADRID, 25 Mar. (PORTALTIC/EP) -

El 83 per cent dels afectats pel troià bancari Ginp, que es fa passar per una eina web per revelar casos de coronavirus, són espanyols segons ha descobert Kaspersky.

La companyia de ciberseguretat alerta en un comunicat que ha recollit Europa Press que aquest 'malware' infecta dispositius d'Android i els redirigeix al web 'Buscador de Coronavirus'.

Per accedir-hi es demanen 0,75 euros que finalment no es cobren i tampoc no es rep cap servei, però els delinqüents obtenen les dades de la targeta de crèdit dels usuaris.

L'objectiu d'aquest troià han estat principalment espanyols --el 83 per cent de les víctimes--, tot i que segons la companyia de ciberseguretat els atacants es plantegen fer-ho a altres països.

Kaspersky ha recomanat als usuaris que es protegeixin amb aplicacions de les botigues oficials i no facin clic a enllaços sospitosos ni revelin informació sensible, com contrasenyes o targetes de crèdit.