26 de gener de 2019

UNICEF condemna la violència a Veneçuela i demana garanties per protegir els nens en les protestes

UNICEF condemna la violència a Veneçuela i demana garanties per protegir els nens en les protestes
BORIS VERGARA/DPA

MADRID, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

El Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ha condemnat aquest dissabte la violència d'aquesta setmana a Veneçuela després que el president de l'Assemblea Nacional opositora, Juan Guaidó, es declarés com president encarregat" del país.

"UNICEF lamenta i condemna la pèrdua de vides que s'han registrat durant les manifestacions dels últims dies a Veneçuela, incloent adolescents, i se solidaritza amb les seves famílies i afins", ha fet saber el fons en un comunicat.

En el mateix UNICEF "reitera la crida tanta als participants en les manifestacions com a les forces de l'ordre per evitar la violència i garantir la protecció de nens i adolescents en tot lloc i a tot moment".

"Davant les detencions d'adolescents reportades en diferents mitjans, reiterem a les institucions corresponents la necessitat de respectar els drets dels detinguts, com estableix la Convenció sobre els Drets del Nen, ratificada per Veneçuela", afegeix la nota.

L'agència, finalment, "es fa ressò de la crida del Secretari General de les Nacions Unides, António Guterres, a tots els actors per aconseguir que s'iniciïn negociacions polítiques inclusives i creïbles dirigides a abordar la llarga crisi que ve enfrontant el país".

Contador

Més llegides