Trump amenaça que "devastarà econòmicament" Turquia si Ankara ataca els kurds a Síria

Trump amenaça que "devastarà econòmicament" Turquia si Ankara ataca els kurds a Síria
14 de gener de 2019 DOUGLAS CHRISTIAN/ZUMA WIRE/DPA

MADRID, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha destacat aquest diumenge que el procés de retirada de les tropes nord-americanes de territori sirià ja ha començat i ha amenaçat que "devastarà econòmicament" el Govern de Turquia si Ankara decideix atacar els kurds a Síria.

"La retirada de les tropes nord-americanes de Síria, que ha estat summament posposada, ha començat mentre es continua atacant des de molts fronts els pocs territoris que queden a mans d'Estat Islàmic", ha asseverat el magnat novaiorquès en el seu compte de Twitter.

"Devastarem econòmicament Turquia si ataca els kurds", ha afegit. Poc després, Trump ha indicat que alhora espera que els kurds "no provoquin Turquia".

"Rússia, l'Iran i Síria s'han vist significativament beneficiats per la política dels Estats Units d'acabar amb Estat Islàmic a Síria. Nosaltres també ens n'hem beneficiat, però ara és el moment que les nostres tropes tornin a casa", ha manifestat abans d'instar les parts a acabar amb les "guerres interminables".

Contador

Més llegides