5 de desembre de 2018

Un terratrèmol de magnitud 7,6 a la costa est de Nova Caledònia provoca una alerta de tsunami

Un terratrèmol de magnitud 7,6 a la costa est de Nova Caledònia provoca una alerta de tsunami
USGS

MADRID, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

Un terratrèmol de magnitud 7,6 en l'escala Richter ha sacsejat aquest dimecres la costa est de Nova Caledònia, al Pacífic Sud, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, en anglès), que ha provocat una alerta de tsunami a Vanuatu i Nova Caledònia.

L'epicentre del sisme s'ha localitzat a 10 quilòmetres de profunditat, a uns 149 quilòmetres a l'est de Tadine, a les illes de la Lleialtat.

El terratrèmol a tingut lloc quatre minuts després que es produís un altre sisme de magnitud 6 a la mateixa zona a 155 quilòmetres de Tadine i també a 10 quilòmetres de profunditat.

El Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic (PTWC, en anglès) ha informat que existeix una amenaça de tsunami a Vanuatu i Nova Caledònia amb onades d'entre 1 i 3 metres.

"Les onades de tsunami perilloses són possibles dins dels 1.000 quilòmetres de l'epicentre al llarg de les costes de Vanuatu i Nova Caledònia", ha informat el PTWC.

Les autoritats han instat la població a traslladar-se a llocs a més de 300 metres de distància de la costa i, si és possible, que es trobin a més de 12 metres sobre el nivell del mar.

"Hem activat l'alarma a l'exterior de Nova Caledònia, però no tenim una avaluació immediata sobre possibles danys", ha afirmat un portaveu de la Direcció de Protecció Civil i Gestió de Riscos, segons ha recollit l'agència de notícies Reuters.