Representants de la caravana de migrants es reuniran amb López Obrador a Mèxic

Representants de la caravana de migrants es reuniran amb López Obrador a Mèxic
8 de novembre de 2018 OEE BIZKAIA

MADRID, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

Diversos representants de la primera caravana de migrants centreamericans que va arribar a Ciutat de Mèxic es reuniran aquest dijous amb el president electe, Andrés Manuel López Obrador, abans de reprendre el seu recorregut cap als Estats Units.

L'exdiputat hondureny Bartolo Fuentes ha indicat que en la trobada explicaran al mandatari la situació dels migrants, que van sortir dels seus respectius països per escapar de la violència i buscar millors condicions de vida per a les seves famílies, segons ha informat la cadena Telesur.

A més, ha expressat que avaluaran si es queden a Mèxic o si continuaran cap als Estats Units, així com quina ruta seguiran per aconseguir el seu propòsit malgrat les amenaces abocades pel president nord-americà, Donald Trump, de desplegar militars per evitar la seva entrada al país.

Prop de 4.500 migrants centreamericans es quedaran a l'alberg disposat a l'estadi Jesús Martínez "Palillo" de la Ciutat de Mèxic, xifra que augmentarà durant els propers dies amb l'arribada d'altres caravanes que es traslladen cap a la zona.

López Obrador ha manifestat que el seu Govern oferirà vises de treball als migrants que desitgin quedar-se a Mèxic, per la qual cosa algunes persones han decidit establir-se al país i tramitar la documentació requerida.

Les autoritats mexicanes han destacat que han rebut més de 2.600 permisos de feina i que atorgaran permisos temporals mentre es formalitzen els processos legals per a l'obtenció del document.