31 de gener de 2019

Pompeo assegura que la cimera entre Kim i Trump se celebrarà en algun lloc d'Àsia

Pompeo assegura que la cimera entre Kim i Trump se celebrarà en algun lloc d'Àsia
REUTERS / JONATHAN ERNST - ARCHIVO

WASHINGTON, 31 Gen. (Reuters/EP) -

El secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, ha informat aquest dimecres que ha demanat a un equip preparar la propera cimera entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong Un, que se celebrarà en algun lloc d'Àsia a finals de febrer.

En una entrevista amb la cadena Fox News, Pompeo ha indicat que els nord-coreans van acordar que la segona cimera entre tots dos líders es durà a terme a finals de febrer.

"La farem en algun lloc d'Àsia", ha afirmat Pompeo. "Estic enviant un equip aquí. Es dirigeixen ara per asseure les bases del que espero que sigui un pas addicional substancial cap al camí no només per a la desnuclearització de la península, sinó també per a un futur més brillant per al poble de Corea del Nord", ha afegit.

Pompeo no ha detallat el lloc en què se celebrarà aquesta cimera. El Govern del Vietnam va assegurar la setmana passada que no havia estat informat sobre si se celebraria al seu país, però va indicar que confiava en la seva capacitat per organitzar una reunió d'aquest tipus.

Entre altres possibles destinacions per celebrar la cimera entre Trump i Kim també hi ha Bangkok i Singapur, on es van reunir tots dos líders l'última vegada al juny.

Contador

Més llegides