7 de febrer de 2019

El número dos de May afirma que les paraules de Tusk no representen "la diplomàcia més brillant del món"

El número dos de May afirma que les paraules de Tusk no representen "la diplomàcia més brillant del món"
REUTERS / HANDOUT . - ARCHIVO

LONDRES, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

El número dos del Govern britànic, David Lidington, ha considerat que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, estava "esplaiant-se" quan es va referir aquest dimarts a l'"infern" que suposadament espera a qui va defensar la sortida del Regne Unit de la UE, encara que ha reconegut que no va ser "la diplomàcia més brillant del món".

"Crec que Tusk estava esplaiant-se, però no crec que l'aparti del que esperem que sigui una discussió educada i assenyada entre els diferents líders de la UE i la primera ministra", Theresa May, ha declarat Lidington, en una entrevista a la ràdio de la BBC coincidint amb l'inici de la ronda de contactes a Brussel·les.

Tusk va irritar el Govern britànic en preguntar-se aquest dimecres quin "lloc especial a l'infern" esperarà els polítics que van promoure el Brexit sense tenir un pla per complir-lo de manera ordenada. El president de la Comissió, Jean-Claude Jucnker, va intentar rebaixar la tensió i va dir que ell només creu en el cel i que no ha vist l'infern, "tret de treballar aquí, que és un infern".