26 de gener de 2019

Maduro demana a Trump que rectifiqui: "Sempre és possible fer-ho"

Maduro demana a Trump que rectifiqui: "Sempre és possible fer-ho"
TWITTER / @DESCIFRAGUERRA

MADRID, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha instat aquest divendres al mandatari nord-americà, Donald Trump, ha rectificar la seva decisió de reconèixer a Juan Guaidó com a "president interí" del país.

"La política heretada de l'administració Obama, que promou la ingerència contra Veneçuela, és equivocada i està condemnada al fracàs, desconeix la gallardia i la determinació del nostre poble que està resolt a ser lliure", ha indicat Maduro a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

"Senyor Trump rectifiqui! Sempre és possible fer-ho", ha asseverat el mandatari veneçolà.

Guaidó es va autoproclamar el dimecres com a "president encarregat" de Veneçuela en un moviment que han reconegut la majoria dels països americans, inclòs els Estats Units, que ara reclamen l'inici d'una transició pacífica que condueixi a noves eleccions.

No obstant això, el Govern de Maduro ha recaptat importants suports de l'exterior, a més dels seus tradicionals aliats a la regió --Cuba, Bolívia, Nicaragua i El Salvador--. Rússia i la Xina, tots dos membres permanents del Consell de Seguretat de l'ONU i, per tant, amb dret a veto, han recolzat també al líder 'chavista'.

El mandatari veneçolà s'ha mostrat aquest divendres disposat a mantenir un diàleg amb Guaidó, així com amb Trump, al que també ha demanat resoldre la situació "per les bones".

Contador

Més llegides