12 de febrer de 2019

Lavrov acusa els EUA de "camuflar" la intervenció militar a Veneçuela

Lavrov acusa els EUA de "camuflar" la intervenció militar a Veneçuela
CONTACTO

MOSCOU, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha acusat els Estats Units de "camuflar" la intervenció militar a Veneçuela amb la resolució presentada davant de l'ONU per facilitar l'ajuda humanitària i ha advertit que aquest text no aconseguirà mai el suport del Consell de Seguretat, en què Rússia té dret de veto.

Per Lavrov, l'esborrany nord-americà mira de "camuflar les provocacions que s'estan tramant amb l'enviament de l'ajuda humanitària com a mitjà per desestabilitzar la situació a Veneçuela, quan no s'obté el pretext per a una intervenció militar directa".

"El Consell de Seguretat mai no adoptarà cap decisió semblant", ha advertit Lavrov en les declaracions als periodistes a Moscou, segons l'agència de notícies oficial Sputnik. De la mateixa manera que Rússia, també la Xina --tots dos aliats del Govern de Nicolás Maduro-- ha expressat el seu malestar amb la iniciativa dels Estats Units.

Lavrov espera parlar aquest dimarts per telèfon amb el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, amb Veneçuela com a punt destacat a l'agenda. Washington ha reconegut l'opositor Juan Guaidó, cap de l'Assemblea Nacional, com a president legítim de Veneçuela.

Contador

Més llegides