31 de gener de 2019

Guaidó afirma que l'oposició veneçolana va celebrar diverses reunions clandestines amb els militars

Guaidó afirma que l'oposició veneçolana va celebrar diverses reunions clandestines amb els militars
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

WASHINGTON, 31 Gen. (Reuters/EP) -

L'autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó, ha assegurat en un article d'opinió publicat aquest dimecres al diari 'The New York Times' que l'oposició veneçolana ha celebrat reunions clandestines amb diversos membres de les Forces Armades i de seguretat del país.

"La transició requerirà el suport dels contingents militars clau. Hem celebrat diverses reunions clandestines amb membres de les Forces Armades i les forces de seguretat", ha afirmat Guaidó a l'article d'opinió.

"La retirada del suport per part dels militars al senyor Maduro és crucial per permetre un canvi al Govern", ha subratllat, referint-se al president veneçolà, Nicolás Maduro.

Guaidó ha promès a la "família militar" una amnistia si desobeeix les ordres del Govern de Maduro. Durant aquests anys el descontentament a la institució armada amb el líder bolivià ha anat en augment i s'ha manifestat a través d'algunes accions, si bé el 'chavisme' continua exercint un ferm control sobre la Força Armada Nacional Bolivariana (FANB).

L'autoproclamat "president encarregat" s'ha fixat com a full de ruta cessar l'"usurpació del poder" i crear un govern de transició que condueixi a la celebració d'unes eleccions "lliures". Els Estats Units, el Canadà i la majoria dels països de la regió han reconegut Guaidó com a "president encarregat" i li han ofert el seu suport en aquesta "transició democràtica".

Durant aquests dies, la tensió d'ha disparat als carrers. Almenys 43 persones han mort i 850 han estat detingudes des del 21 de gener, segons les dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans.

Contador

Més llegides