10 de octubre de 2019

El Govern de l'Equador es disculpa per l'ús de gasos lacrimògens en universitats que acullen indígenes

El Govern de l'Equador es disculpa per l'ús de gasos lacrimògens en universitats que acullen indígenes
TWITTER - ARCHIVO

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La ministra de l'Interior de l'Equador, María Paula Romo, s'ha disculpat aquest dimecres per l'ús de gasos lacrimògens per part de la Policia Nacional prop d'universitats que acullen indígenes en el marc de les protestes que ha registrat el país durant els darrers dies.

"Això no és admissible de cap manera. Em disculpo. (...) Això no pot passar. Les universitats (...) han de ser llocs segurs. Els incidents d'avui no tenen cap justificació", ha afirmat Romo en una roda de premsa.

Els gasos lacrimògens haurien estat llançats prop de la Universitat Catòlica i de la Universitat Politècnica Salesiana, on hi havia un campament humanitari i un centre de donacions per a les organitzacions indígenes que van arribar a Quito per participar en les manifestacions contra la reforma econòmica de l'Executiu.

La ministra també ha informat que diversos reus de la presó de El Rodeo, a Manabí, han aprofitat la situació que han generat els grups violents i han fugit.

La Fiscalia de l'Equador ha confirmat de moment es desconeix la xifra de reus que s'haurien donat a la fuga. El succés ha tingut lloc aquest migdia, enmig de les paralitzacions de les vies en altres localitats de Manabí.