4 de abril de 2019

Biden assegura que tindrà en més consideració l'"espai personal" després de rebre acusacions de diverses dones

Biden assegura que tindrà en més consideració l'"espai personal" després de rebre acusacions de diverses dones
SVEN HOPPE/DPA - ARCHIVO

MADRID, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident dels Estats Units Joe Biden ha assegurat aquest dimecres que tindrà en més consideració "l'espai personal" dels altres de cara al futur en resposta a les acusacions en contra seva per diverses dones, que han assenyalat que les va tocar inadequadament.

"Les normes socials canvien. Ho entenc, i he sentit el que aquestes dones han dit", ha indicat en el seu compte de Twitter. "La política sempre ha estat per a mi una manera de connectar però aniré més en compte a l'hora de respectar l'espai personal de cadascú", ha asseverat.

En aquest sentit, ha destacat que això suposa per a ell una "responsabilitat" i ha garantit que actuarà amb coherència, segons ha informat la cadena de notícies CNN.

Les paraules de Biden han tingut lloc després que quatre dones l'acusessin d'haver-les tocat de manera inadequada diferents vegades. L'exdirigent estava preparant-se per anunciar la seva candidatura a les eleccions presidencials previstes per al 2020.

"Gent, en el proper mes tinc intenció de parlar-vos de moltes coses, i sempre ho faré directament", ha expressat.

Aquest dilluns Amy Lappos va acusar l'exvicepresident d'haver-la tocat de forma inadequada durant un esdeveniment per recaptar fons celebrat a la localitat de Greenwich el 2009, la qual cosa la va convertir en la segona dona en tan sols tres dies a acusar l'exvicemandatari.

En resposta a aquestes acusacions, Biden va indicar que en els seus "anys de campanya i en la vida pública ha ofert innombrables encaixades de mans, abraçades, expressions d'afecte, suport i comoditat".

Lappos va ser la segona dona a al·legar públicament que Biden va actuar de manera inadequada. Lucy Flores, una expolítica demòcrata a Nevada, va dir divendres passat que Biden la va fer sentir "incòmoda, repugnant i confosa" el 2014 quan, en un míting de campanya, li va fer un petó al clatell.