4 de febrer de 2019

Alemanya reconeix Guaidó i lamenta que Maduro no hagi convocat eleccions "lliures i justes"

MADRID, 4 Febr. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Alemanya ha anunciat aquest dilluns el seu reconeixement de Juan Guaidó com a "president interí" de Veneçuela i ha recalcat que el mandatari, Nicolás Maduro, "no ha respost a la petició de la Unió Europea (UE) per a unes eleccions presidencials lliures i justes".

El ministre d'Exteriors alemany, Heiko Maas, ha indicat que el reconeixement de Guaidó "va en línia amb la Constitució" veneçolana i ha ressaltat que el seu mandat inclou l'organització d'unes presidencials "lliures, justes i democràtiques".

Així mateix, ha manifestat que la "preocupació" d'Alemanya "és el poble veneçolà", alhora que ha anunciat que Berlín "entregarà cinc milions d'euros en ajuda humanitària quan el context polític ho permeti".

Alemanya se suma així a Espanya, el Regne Unit, Àustria, França, Suècia, Letònia, Lituània i Dinamarca, que ja han reconegut Guaidó com a "president interí" del país. El Govern alemany va ser un dels quatre --juntament amb el d'Espanya, França i el Regne Unit-- que va donar un termini de vuit dies a Maduro per convocar eleccions.

Els Estats Units, el Canadà i diversos països iberoamericans ja havien reconegut oficialment Guaidó com a president interí després de la seva autoproclamació a Caracas el 23 de gener i després de la polèmica reelecció de Maduro en unes eleccions presidencials rebutjades per diversos països de la comunitat internacional per l'absència de candidats opositors i per falta de garanties.

Contador

Més llegides