13 de gener de 2019

La Urbana desallotja als 'manters' de plaça Catalunya i requisa 4.100 articles

BARCELONA, 13 Gen. (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar aquest dissabte a la tarda als venedors de 'top manta' que es trobaven a plaça Catalunya i, encara que no estava planejat, el dispositiu d'agents va baixar al bescanviador de Metro i Rodalies d'aquesta mateixa plaça per realitzar el desallotjament.

Segons han informat a Europa Press fonts municipals, es tracta d'una operació de la Guàrdia Urbana, que va haver de descendir al bescanviador cap a on es van dirigir els venedors ambulants, encara que en aquesta ocasió no van comptar amb el suport dels Mossos d'Esquadra, responsables d'aquest espai.

A més, el dispositiu d'agents va requisar uns 4.100 articles en aquesta operació i no es van produir detencions.

Durant el desplegament, un dels agents va resultar ferit lleu quan intentava retirar una de les mantes.

Els agents ja van realitzar un dispositiu similar dijous i dimarts, aquest últim va acabar amb 915 objectes intervinguts i 21 denúncies interposades per venda ambulant sense autorització.

Renfe va advertir al novembre del perill per a la seguretat dels passatgers que suposava l'ocupació dels vestíbuls i passadissos del bescanviador de la plaça de Catalunya en cas d'evacuació o accident, i assegurava que havia trucat l'últim any fins el 600 vegades als Mossos per reclamar la seva intervenció.