5 de desembre de 2018

La UPC i Pimec s'alien per potenciar la transferència de coneixement

La UPC i Pimec s'alien per potenciar la transferència de coneixement
UPC

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Pimec han signat aquest dimecres un conveni amb l'objectiu d'establir un marc de col·laboració que permeti fomentar la transferència de coneixement i tecnologia de l'àmbit universitari als sectors productius, potenciant la innovació, la competitivitat i el creixement empresarial.

El conveni, signat pel rector de la UPC, Francesc Torres, i el president de la patronal, Josep González, estableix que ambdues entitats coordinaran activitats de formació, investigació científica i desenvolupament tecnològic, ha informat aquest dimecres la universitat en un comunicat.

Les accions se centraran en docència, en cooperació amb programes de formació per al personal investigador i tècnic de l'empresa; investigació i transferència, execució de projectes; energia, i acceleració d'empreses.

La UPC treballa en l'engegada d'un Observatori de Prospectiva Tecnològica, de caràcter sectorial, a partir del qual elaborarà informes i ajudarà a orientar la investigació que desenvolupen els diferents grups i centres d'investigació anticipant-se a la demanda del mercat, al mateix temps que permetrà facilitar a les empreses catalanes el seu posicionament més competitiu.

El president de Pimec ha destacat que la voluntat de l'entitat és "explorar els vincles de connexió i cooperació entre els àmbits universitari i empresarial" per treballar amb nous instruments que permetin a les universitats ser un agent actiu en el desenvolupament i competitivitat de les pimes.

El rector de la UPC ha assegurat que la universitat entén la seva tasca de transferència del coneixement de la manera més directa possible, "aprofitant la capil·laritat territorial del seu campus i confeccionant aliances estratègiques" amb Pimec.