1 de febrer de 2019

Terrassa compta amb una nova Estació Meteorològica Automàtica

Terrassa compta amb una nova Estació Meteorològica Automàtica
GENERALITAT - ARCHIVO

BARCELONA, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

La localitat de Terrassa (Barcelona) compta amb una nova Estació Meteorològica Automàtica (EMA), que han inaugurat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Eliseu Vilaclara, i l'alcalde Alfredo Vega.

Calvet ha remarcat que "gràcies a estacions meteorològiques automàtiques" com aquesta es pot prestar més informació i millor als veïns.

"Amb aquesta estació ja vam sumar 190 EMA al voltant del país, una autèntica xarxa de coneixement sobre què passa i passarà", ha subratllat Calvet sobre la nova estació que enviarà informació cada mitja hora.

Disposa de sensors per mesurar la temperatura, la humitat relativa, la velocitat i la direcció del vent a deu metres d'altura, la precipitació i la irradiància solar global.

La informació subministrada cada segon per a tots aquells sensors es registra i s'envia al SMC a través de comunicacions GPS, i després els valors s'emmagatzemen a la base de dades meteorològica.

Contador

Més llegides