29 de gener de 2019

La tensió muscular redueix significativament l'estabilitat segons un estudi

La tensió muscular redueix significativament l'estabilitat segons un estudi
UPF - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Un estudi que compta amb la participació d'investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i de la Politècnica de Catalunya (UPC) ha posat de manifest que la tensió muscular redueix significativament l'estabilitat dels individus.

L'objectiu de l'estudi, que publica la revista 'Gest & Posture', ha estat investigar en éssers humans l'efecte de la contracció muscular voluntària i la relaxació sobre l'estabilitat de la postura alçada i per estimar aquest impacte mitjançant procediments mínimament invasius, ha informat la UPF aquest dimarts en un comunicat.

Els autors van fer servir plataformes de força per poder mesurar el centre de pressions en individus dempeus, en estudis d'equilibri en 30 voluntaris durant estats de tensió i relaxació, i en situacions visuals, amb els ulls oberts i amb els ulls tancats.

Els resultats van indicar que la tensió muscular redueix significativament l'estabilitat, i l'investigador Simone Tassani ha remarcat que "les situacions diàries d'estrès poden portar a una disminució de l'estabilitat. Una pèrdua de l'estabilitat pot augmentar el risc de sobrecàrrega crònica o de caiguda".

A més, l'estudi exposa que la respiració té un efecte directe sobre el maneig del dolor i l'estrès, a la qual cosa Tassani afegeix la necessitat d'explorar explícitament que "una gran part de la població podria ser incapaç de respirar adequadament".

Una de les conclusions de l'estudi és que per a molts joves la respiració abdominal sembla ser una tasca difícil, i que amb posició amb el cap alt i dempeus la visió té un efecte d'interacció amb la relaxació.

Contador

Més llegides