Susana Díaz sobre el tirador que planejava matar el president: "És fruit de l'enviliment de la vida pública"

Susana Díaz sobre el tirador que planejava matar el president: "És fruit de l'enviliment de la vida pública"
8 de novembre de 2018 JUNTA DE ANDALUCÍA

MADRID, 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha qualificat de "gravíssima" la notícia que un vigilant de seguretat, tirador expert, planegés matar Pedro Sánchez per l'exhumació de Franco, i ha afegit que és "fruit de l'enviliment de la vida pública".

En declaracions als mitjans en la seva entrada al Senat per comparèixer davant la Comissió d'Investigació de partits, Díaz ha indicat que es viu un "clima irrespirable" motivat per la crispació, i ha advocat perquè es prengui nota i s'abandoni aquesta manera de fer política.

"Afortunadament tenim uns bons cossos i forces de seguretat al país, però és greu i hem de prendre nota per abandonar la política de la crispació", ha sentenciat, per després afegir que no es pot ni imaginar "com es deu sentir Pedro".

Els Mossos d'Esquadra han detingut un vigilant de seguretat, tirador expert i amb llicència d'armes, que presumptament planejava matar el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i que tenia a casa seva un arsenal d'armes, han informat a Europa Press diverses fonts de la Policia catalana.

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Aquest dijous Susana Díaz compareix davant la comissió del Senat que investiga el finançament de partits, i abans d'accedir a la sala en què se celebra ha assenyalat que "és un teatre" i ha afegit que és "com el primer acte de precampanya de les eleccions andaluses".

D'altra banda, ha afegit sobre la decisió de l'Executiu central que sigui la banca qui pagui l'impost sobre les hipoteques que esperin a veure "la lletra petita" i que s'adaptaran a aquesta modificació legislativa i anunciaran "les mesures que transitòriament ajudin a pal·liar aquesta decisió fins que passi a ser assumit per la banca".