La sotsdirectora adjunta de Vehicles de la DGT suggereix la creació d'una "taula de la mobilitat"

La sotsdirectora adjunta de Vehicles de la DGT suggereix la creació d'una "taula de la mobilitat"
5 de desembre de 2018 UAO CEU

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

La sotsdirectora adjunta de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT), Susana Gómez, considera recomanable la creació d'una "taula de la mobilitat" que aglutini totes les institucions amb competència en aquest àmbit, com a manera d'harmonitzar les polítiques en aquest terreny.

Així ho ha dit durant la seva participació en el col·loqui 'Com serà el cotxe del futur?', que s'ha celebrat a la Universitat Abat Oliba CEU i en la qual ha analitzat diverses qüestions d'actualitat en el sector de l'automòbil.

Segons la representant de la DGT, "la batalla de la seguretat es lliura en l'espai urbà, no tant en l'interurbà".

"La ciutat que no tingui resolt el problema de la mobilitat no serà competitiva", ha reflexionat, i ha dit que la tecnologia aporta alternatives que, des del seu punt de vista, han d'anar cap a la pacificació dels espais urbans.

"Des dels anys seixanta, les ciutats s'han fet a la mida dels cotxes, ara cal prendre mesures per pacificar-la", ha dit, i en aquest sentit, s'ha referit a decisions com la pacificació mitjançant l'establiment del límit genèric de 30 km/h a la via urbana i el Reial decret sobre l'ús de vehicles de mobilitat personal.

Contador