29 de gener de 2019

Set museus de Barcelona organitzen contacontes infantils sobre dones investigadores

Set museus de Barcelona organitzen contacontes infantils sobre dones investigadores
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Joan Miró, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el de Ciències Naturals de Barcelona, el del Disseny, el Marítim, el Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) i el Picasso organitzaran una activitat de contacontes infantils sobre dones investigadores i creadores.

Sota el títol 'Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones', cadascun dels museus oferirà un contacontes amb dues dones vinculades a la naturalesa, col·leccions o contingut d'aquell equipament com a protagonistes, han informat els museus en un comunicat conjunt.

Es tracta d'una iniciativa conjunta dels set museus vinculada al Dia de la Dona i dirigida al públic familiar, nens a partir de 5 anys, i que tindrà lloc del 16 de febrer al 30 de març.

En cada sessió la formadora en oratòria Ïo Valls narrarà als nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb àmbits particulars de cada museu, mentre que la il·lustradora Àfrica Fanlo il·lustrarà cada conte sobre paper en directe mentre es projecta sobre pantalla el seu dibuix.

Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per a aquesta iniciativa, i l'activitat --prevista per als dissabtes a la tarda-- serà gratuïta amb aforament limitat.

El Museu Picasso (16 de febrer) dedicarà la sessió a les creadores María Blanchard i Fernande Olivier; la del Disseny (23 de febrer) a les dissenyadores Ana Mir i Mercedes Azúa; la del d'Arqueologia de Catalunya (2 de març) a Glòria Trias i Aurora Martín, i la del Mnac (9 de març) a l'escenògrafa Anna Alcubierre i a l'artista Mari Chordà.

La sessió del Museu Marítim (16 de març) estarà dedicada a l'estibadora Irene Bescós i l'armadora Cristina Caparrós; la de la Fundació Miró (23 de març) a l'arquitecta Lina Bo i la historiadora de l'art Martina Millà, i la del de Ciències Naturals (30 de març) a Hipatia d'Alexandria i la psicòloga Montse Colell.

Contador

Més llegides