Publicat 14/02/2020 21:18

Sanitaris, experts i familiars demanen un pla de prevenció del sucidi

Graciela Esebbag, Thas Tiana, Vanessa Pera i Jaume Celma
COLEGIO DE PSICÓLOGOS DE CATALUNYA EN LLEIDA

LLEIDA, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

Professionals sanitaris, experts i famílies afectades han coincidit aquest divendres en la necessitat d'engegar un pla de prevenció del sucidi que permetria que tots els agents implicats tinguessin un mateix protocol d'actuació davant una possible alerta.

La delegació del Collegi de Psiclegs de Catalunya a Lleida ha organitzat la trobada 'Sucidi i adolescncia: una jornada reflexiva' amb la qual volen "visibilizar i desestigmatizar aquesta mort silenciada, que ja doblega el nombre de morts a l'any per accidents de trnsit", segons un comunicat.

El president de la delegació, Jaume Celma, ha afirmat que "el sucidi juvenil és la primera causa de mort entre els joves i és molt necessari visibilizar, perqu en definitiva és una mort que est silenciada i estigmatitzada, per la qual cosa és un fenomen social de primer ordre".

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) ha ats al llarg del 2019 un total de 49 casos amb temptatives sucidis d'homes i dones d'entre 12 i 18 anys, segons ha explicat la directora assistencial en Salut Mental Infantil i Juvenil de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Vanessa Pera.

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'any 2018 es van registrar un total de 532 sucidis a Catalunya, dels quals 37 corresponen a homes i dones d'entre 15 i 29 anys (24 homes i 13 dones).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés