29 de gener de 2019

Salut es reuneix amb Metges de Catalunya per analitzar la situació de la concertada i la vaga

Salut es reuneix amb Metges de Catalunya per analitzar la situació de la concertada i la vaga
METGES DE CATALUNYA - ARCHIVO

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Representants de la Conselleria de Salut de la Generalitat s'han reunit aquest dimarts amb el sindicat Metges de Catalunya (MC) per analitzar la situació del sector concertat i també la convocatòria de vaga que ha tornat a convocar la central a la xarxa concertada.

Abans de Nadal, Salut ja havia tingut una reunió prèvia i la trobada d'aquest dimarts ha servit per tornar a tractar les demandes que va exposar el sindicat i també punts inclosos en la convocatòria de vaga, ha informat el departament en un comunicat.

El departament ha reiterat que no pot negociar directament les seves reivindicacions per respecte a l'autonomia de les parts que van subscriure el segon conveni del Siscat, però ha subratllat que serà "facilitador" perquè pugui haver-hi enteniment entre sindicats i patronals, i ha remarcat que en aquest sentit també es va reunir amb les patronals fa uns dies.

MC ha demanat en diverses ocasions al CatSalut que negociï i defensa que finança el 95% del pressupost de les empreses que gestionen la sanitat concertada, però la Conselleria només va negociar durant la vaga del novembre amb el sector públic.

Salut ha recordat que el 22 de novembre es va signar el II Conveni Siscat entre la Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (Aces) i els sindicats CCOO, UGT i Satse, que representen la gran majoria dels treballadors dels centres de la sanitat concertada, encara que sense cap suport del sindicat mèdic.

En els darrers dies, el director del CatSalut ja ha transmès a les organitzacions sanitàries la necessitat de prioritzar la implantació dels acords del conveni, i ha dit que alguns aspectes com l'equiparació salarial de la primària i l'hospitalària ja començarà aquest mes de gener.

Salut també ha informat MC que el CatSalut fa setmanes que treballa en l'adequació dels acords de la primària de l'ICS al sector concertat, i que a principis de mes va enviar una carta a les gerències d'entitats proveïdores perquè avaluessin la situació dels equips, detectessin les necessitats i proposessin solucions de millora, que s'han de començar a implantar al març.

Contador

Més llegides