7 de desembre de 2018

Òmnium edita un llibre sobre els 50 anys del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Cuixart diu que és un recorregut per la "geografia" de les lletres catalanes

Òmnium edita un llibre sobre els 50 anys del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 7 Des. (EUROPA PRESS) -

Òmnium Cultural impulsa el llibre 'Tot un honor' en el qual 50 persones de diferents àmbits glossen l'obra i la trajectòria vital dels guardonats durant els 50 anys del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

El llibre, editat per l'entitat i Galàxia Gutenberg, repassa l'evolució i la història de les lletres catalanes, des del primer guardonat, Jordi Rubió i Balaguer, fins a l'últim Premi d'Honor, Quim Monzó, ha informat Òmnium aquest divendres en un comunicat.

"Aquest projecte serveix per fer balanç dels 50 anys de reconeixement a l'excel·lència i al compromís cívic i cultural", assegura el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, en el pròleg escrit des de la presó de Lledoners.

Cuixart ha remarcat: "La presó és un lloc que serveix per exemplificar la trajectòria de l'entitat: el compromís insubornable i incansable amb la cultura i la cohesió social".

En el llibre, l'exconseller de Cultura Lluís Gordi retrata Pere Quart; el pensador Xavier Antich a Josep Maria Espinàs; l'escriptora Tina Vallès a Raimon, i la periodista Bel Zaballa a Manuel de Pedrolo, entre d'altres.

Cada perfil va acompanyat d'un retrat paisatgístic d'un lloc important en la vida de cada guardonat que conformen "un recorregut per la geografia de les lletres catalanes com a punt de partida per explicar la trajectòria dels Premis d'Honor".

El guardó va ser instituït per Òmnium Cultural el 1969 i s'atorga a persones que per la seva obra literària o científica en llengua catalana i per la seva importància i exemplaritat hagin contribuït de manera notable i contínua a la vida cultural dels territoris de parla catalana.