10 de febrer de 2019

Mor als 88 anys la filòloga Aina Moll, filla de Francesc de Borja Moll

Va dirigir Normalització Lingüística del Govern i va col·laborar en el Diccionari Català-Valencià-Balear

Mor als 88 anys la filòloga Aina Moll, filla de Francesc de Borja Moll
UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA (UOC) - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 10 Febr. (EUROPA PRESS) -

La filòloga menorquina i filla del filòleg Francesc de Borja Moll, Aina Moll, ha mort aquest dissabte als 88 anys d'edat.

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, el Consistori "vol expressar de manera especial el seu sentiment a la tinent d'alcalde d'Educació i Esports, Susanna Moll, neboda d'Aina Moll".

Aina Moll, Doctora honoris causa per la Universitat Oberta, va treballar tota la seva vida per la cultura, la llengua catalana i la normalització lingüística, a les quals va dedicar la seva vida professional i acadèmica.

Va ser la primera directora de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya (1980-88) i també va ser assessora lingüística del Govern Balear. A més, va ser membre destacat de l'estirp Moll i va col·laborar amb el seu pare, Francesc de Borja Moll, en els últims volums del Diccionari Català-Valencià-Balear i va ser autora de diverses publicacions.

Per la seva trajectòria, va ser mereixedora de nombrosos guardons, entre els quals es troba la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Palma, el premi Ramon Llull del Govern balear i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Contador

Més llegides