4 de juliol de 2020

Mobilitat només per a treballadors al Segrià (Lleida) i geriàtrics sense visites

La selectivitat es manté perquè "s'hi aplicaran totes les mesures recomanades"

Mobilitat només per a treballadors al Segrià (Lleida) i geriàtrics sense visites
GOVERN

BARCELONA, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

La mobilitat entre la comarca del Segrià (Lleida) i l'exterior estarà limitada des de les 16.00 d'aquest dissabte només a treballadors, i els geriàtrics es tancaran al públic, després d'anunciar-se el confinament perimetral de la comarca per un rebrot de coronavirus.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat en roda de premsa que fins a aquesta hora es permetrà l'entrada de la gent que tingui "la seva residència habitual" a l'interior de la comarca, i la sortida de qui visqui fora.

Després de les 16 hores es podrà creuar amb cotxe pel Segrià "si l'origen i la destinació no estan dins" de la comarca, i només es permetrà arribar-hi per tren si és per raons laborals.

"Si algú ve de fora per treballar, cap problema. Però anar-hi a passar el dia o de vacances no es podrà", i des de dimarts caldrà un certificat d'autoresponsabilitat i un certificat del lloc de treball.

ALBA VERGÉS

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que s'establiran grups estables a les residències d'ancians i que s'hi tancarà l'accés al públic, "però es pendran mesures perquè no es talli la comunicació amb els familiars".

Quant a les explotacions agrícoles, ha recomanat "un bon control de les mesures higièniques, dels utensilis que es fan servir en aquests àmbits", i que es digui als treballadors que limitin la seva activitat social a l'imprescindible.

Les proves de Selectivitat es mantenen com estaven planejades perquè "s'hi aplicaran absolutament totes les mesures recomanades" d'higiene, però ha plantejat que el qui no resideixi al Segrià però hi estudiï faci els exàmens en un altre lloc.

REUNIONS DE FINS A 10 PERSONES

Vergés ha assegurat que "és imprescindible establir mesures per limitar l'expansió" del coronavirus, per la qual cosa també ha demanat reduir la mobilitat al màxim, sortir només per a allò que sigui necessari i no reunir-se amb més de 10 persones.

"No se'ns escapa que els brots tenen un fort component social", per la qual cosa ha demanat a la ciutadania del Segrià actuar amb la solidaritat ja mostrada durant la pitjor etapa del virus.

També ha recordat la importància de respectar les tres normes bàsiques d'higiene, que són mantenir la distància social, dur mascareta i rentar-se les mans: "La millor manera de parar els rebrots és amb aquestes mesures. Són les bàsiques, les importants, les insubstituïbles".

El nombre d'ingressats per coronavirus aquest divendres a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova era de 21 en planta i 6 a la UCI, mentre que el 22 de juny hi havia 6 en planta i 4 a la UCI, la qual cosa demostra la "tendència creixent" a la comarca.