29 de gener de 2019

Metges de Catalunya reitera que el CatSalut és "part inequívoca" de la negociació en la concertada

Metges de Catalunya reitera que el CatSalut és "part inequívoca" de la negociació en la concertada
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Gen. (EUROPA PRESS) -

Metges de Catalunya (MC) ha reiterat aquest dimecres després de reunir-se amb la Conselleria de Salut que el Servei Català de la Salut (CatSalut) és "part inequívoca" en la problemàtica de la sanitat concertada --que tornarà a la vaga al febrer-- tot i que el departament insisteix a mantenir-se al marge de les negociacions.

"Salut afirma que no pot negociar per respecte a l'autonomia de les parts, però ha demostrat que, quan li interessa, intervé i dóna instruccions", en referència a una carta en la qual va donar una instrucció directa a les patronals, ha afirmat el sindicat en un comunicat.

MC ha assegurat que la reunió amb representants de Salut "no ha servit per avançar en cap de les reivindicacions formulades pel sindicat" i que formen part de la convocatòria de vaga entre el 18 i el 22 de febrer.

En contra del que afirma la Conselleria, el sindicat assegura que tampoc hi ha hagut resposta a les demandes del sindicat plantejades pel sector de la xarxa concertada durant la vaga de novembre passat --en la qual la Generalitat i el CatSalut sí van pactar amb el sindicat en relació al sector públic--.

També ha assegurat que les millores retributives que inclou el segon conveni Siscat i a les quals fa referència el Govern són una "simple rèplica" de les decretades pels funcionaris i que havien de traslladar-se també als treballadors del sector concertat, de la mateixa forma que se'ls van aplicar les retallades.

Contador

Més llegides