Actualitzat 18/10/2018 17:05

El Lliure de Gràcia reflexiona sobre l'"abús de poder" en dues obres experimentals

Presentació de les obres ?Eurohouse? i ?Palmyra?
EUROPA PRESS

Bertrand Lesca i Nasi Voutsas proposen les dues primeres parts d'una trilogia

BARCELONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Els dramaturgs i actors Bertrand Lesca i Nasi Voutsas reflexionen sobre l'"abús de poder" i l'estat de confusió a l'Europa actual en les obres de teatre experimental 'Eurohouse' i 'Palmyra', al Teatre Lliure de Gràcia de Barcelona des d'aquest divendres i fins el diumenge.

En roda de premsa aquest dijous, Bertrand Lesca ha explicat que les seves obres tracten sobre "poder, abús de poder", i cada espectador ho situa sobre el seu propi prisma.

Ha detallat que la seva vocació és representar què significa la civilització per als occidentals, i ha concretat que la idea d'aquest projecte va sorgir de la seva sorpresa en veure la destrucció de la ciutat siriana de Palmira --davant la qual Europa no va reaccionar--, i la "barbàrie" que es va produir", així com de la crisi grega i l'actitud europea davant d'aquesta.

Nasi Voutsas ha concretat que ambdues obres es desenvolupen en un escenari gairebé nu i amb una proposta escenogràfica austera que utilitza diversos objectes simbòlics, ja que aquesta "és una forma de donar molta rellevància a tot el que surt".

"DE LA CONFUSIÓ A la CLAREDAT"

Lesca ha assegurat que les dues obres plantegen "una transició de la confusió a la claredat en temes que són preocupants", i que en aquesta transició hi ha una certa catarsi.

Ha detallat que ambdues obres són les dues primeres entregues d'una trilogia i la tercera ja està planejada i es dirà 'One': "Anirà sobre la polarització entre dreta i esquerra", on tots dos representen aquests pols i la manera de trobar una reconciliació.

Els temes centrals d'ambdues obres són les dinàmiques del poder, el neoliberalisme, la crisi financera, la manipulació i les polítiques de venjança, assumptes que a la tercera peça també estaran presents, on també s'inclourà l'ascens de la ultradreta.

Nasi Voutsas ha detallat que la percepció d'Europa és, segons ell, un projecte polític que no sempre té les conseqüències volgudes, i encara que se centra en Grècia, va tenint altres implicacions diferents en el cas de cada espectador: "La idea és fomentar que el públic sigui crític amb la Unió Europea".

Per exemple, han explicat que en la gira d'ambdues obres per Espanya --a Madrid i Pamplona-- l'any passat, quan se celebrava el referèndum sobiranista a Catalunya, van notar entre el públic certa esgarrifança perquè alguns van associar que un personatge era Mariano Rajoy i un altre Carles Puigdemont: "La gent estava molt seriosa i molta gent va connectar amb el que passava a Catalunya".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés