Lleida ofereix un allotjament a la família okupa d'un habitatge de la Generalitat

Territori i Sostenibilitat assegura que el pis estava reservat per a una família que l'està esperant

Lleida ofereix un allotjament a la família okupa d'un habitatge de la Generalitat
9 de novembre de 2018 MARIOLA EN MOVIMIENTO - ARCHIVO

LLEIDA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha assegurat aquest divendres que l'Ajuntament de Lleida ha ofert un allotjament temporal d'urgència a la família nouvinguda a la ciutat que ha ocupat un pis de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

"Quan es produeix el llançament judicial per part del jutge significa que la família ha de deixar l'habitatge. L'Ajuntament ha ofert l'allotjament temporal d'urgència mentre la família busca alternatives, sempre amb l'acompanyament o el suport dels serveis socials municipals", ha assegurat la Conselleria en un comunicat.

La Conselleria recalca que per accedir a un habitatge públic cal seguir uns protocols establerts i complir amb uns requisits que en aquest cas no s'han donat i que el pis ocupat està reservat per a una família que ho està esperant i que, seguint els protocols vigents, ha estat valorada per la Taula d'emergència de l'habitatge de Lleida "que sí que compleix els requisits".

Aquest dijous, membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) van ocupar la seu del Servei Territorial d'Habitatge de la Generalitat a Lleida per impedir que la família que ocupa un habitatge al barri de la Mariola fos desallotjada.

Territori assenyala que les administracions públiques estan obligades a mantenir el principi d'equitat i que "no es poden permetre ocupacions del parc públic que vulneren drets d'altres persones que també es troben en situació d'emergència".