L'Hospital Josep Trueta crea un equip per gestionar la col·locació de catèters vasculars

L'Hospital Josep Trueta crea un equip per gestionar la col·locació de catèters vasculars
11 de gener de 2019 HOSPITAL JOSEP TRUETA

GIRONA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

L'Hospital Josep Trueta de Girona ha creat un equip específic per gestionar la col·locació de catèters vasculars en els pacients i millorar la seguretat, ha informat el centre aquest divendres en un comunicat.

La direcció d'infermeria del centre ha engegat l'Equip de Teràpia Intravenosa (ETI), que té entre les seves funcions la docència i formació dels professionals que han de fer servir els catèters, la investigació i innovació en el sector i l'assessorament i ajuda a l'equip assistencial en totes les incidències.

L'aposta principal del projecte és el sistema d'implantació, que es fa amb guia ultrasònica, amb un ecògraf, i permet als professionals controlar el seguiment de la inserció: aquesta tècnica garanteix que es puguin fer cateterismes en venes més grans i redueix el risc de complicacions.

Segons l'hospital, l'inici de l'ETI comportarà beneficis per als pacients i el centre, i el més important serà la previsible reducció d'efectes adversos.

L'ETI ha iniciat la implantació en la sisena planta del centre, en les especialitats de cardiologia, traumatologia, ortopèdia i otorinolaringologia com a prova pilot, i la idea és estendre-la durant el primer trimestre del 2019 a la resta de serveis d'hospitalització.

Contador

Més llegides