L'home que suposadament volia matar Sánchez és fill d'un alcalde franquista de Rubí

L'home que suposadament volia matar Sánchez és fill d'un alcalde franquista de Rubí
8 de novembre de 2018 AYUNTAMIENTO DE RUBÍ

RUBÍ (BARCELONA), 8 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'home detingut per presumptament voler matar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, és fill de l'últim alcalde franquista de Rubí (Barcelona), Manuel Murillo Iglesias, que va exercir el càrrec des del 1962 al 1977.

Fonts municipals també han explicat aquest dijous a Europa Press que l'alcalde va néixer a Rubí el 9 d'abril del 1927 i va morir el 26 de febrer del 2001 i que va ser mestre, llicenciat en Ciències Químiques.

Va exercir diversos càrrecs abans d'arribar a l'Alcaldia: cap provincial de Cadets i Guies de la Província de Barcelona, delegat local d'Educació i Esports, i delegat local del Front de Joventuts.

A més va rebre diversos reconeixements, com la Creu de l'Ordre del Mèrit Civil --que se li va atorgar a títol de Comanador--, la Creu de Cavallers de l'Ordre de Cisneros, la Creu de Caballer de l'Ordre de Sant Jordi i la Medalla de Primera Classe al Mèrit Sindical, entre d'altres.

La seva biografia està recollida en el llibre 'Rubinencs del segle XX', del grup Fotogràfic El Gra, i que va editar l'Ajuntament de Rubí l'any 2001.