Leonardo Padura guanya el Premi Barcino de novel·la històrica

Leonardo Padura guanya el Premi Barcino de novel·la històrica
9 de octubre de 2018 EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

El novel·lista cubà Leonardo Padura ha guanyat el VI Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que s'entregarà el 8 de novembre en el marc del festival Barcelona Novel·la Històrica que se celebra entre el 5 i el 10 de novembre.

El jurat, format per Òscar López, Care Santos, Sergi Doria, Enric Calpena i el comissari del festival, Fèlix Riera, ha assenyalat que les obres de Padura són "novel·les escrites amb els recursos del gènere negre que es converteixen en relats existencials, socials i, naturalment, històrics", ha informat aquest dimarts l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

Ha remarcat que de la mateixa manera que es va aprendre a conèixer la Transició espanyola amb Pepe Carvalho i bona part de la història del segle XX dels Estats Units a través de Harry Conejo Angstrom de John Updike, "la millor manera de passejar per la Cuba revolucionària és en companyia de Mario Conde", creat per Padura.

Padura (Havana, 1955), que va rebre el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres el 2015 per la seva obra, ha obtingut un reconeixement internacional amb les novel·les protagonitzades pel detectiu Mario Conde, mereixedores de guardons com el Café Gijón, el Dashiell Hammet i el Brigada 21.

A més de la sèrie de novel·les de Conde, Padura és autor d'obres com 'La novela de mi vida', 'Herejes' --Premi de Novel·la Històrica Ciutat de Saragossa--, el llibre de relats 'Aquello estaba deseando ocurrir' i 'El hombre que amaba a los perros', que reconstrueix la figura de Leon Trotsky i el seu assassí, Ramon Mercader.

El Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcelona ha recaigut en anteriors edicions en els escriptors Lindsey Davis, Santiago Posteguillo, Simon Scarrow, Christian Jacq i Arturo Pérez-Reverte.