12 de febrer de 2019

Laboratorios Ordesa ha retirat les fórmules de Blemil Plus i no hi ha detectat salmonel·la

BARCELONA, 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

Laboratorios Ordesa ha explicat que ja ha retirat les fórmules infantils amb base d'arròs Blemil Plus com una mesura de precaució després que un altre producte fabricat al mateix establiment, les fórmules Modilac, es relacionés amb un brot de salmonel·losi (S. poona) a França, Bèlgica i Luxemburg.

En un comunicat aquest dimarts, Laboratorios Ordesa ha explicat que no s'ha detectat cap cas de salmonel·losi a Espanya i que els controls i anàlisis duts a terme per l'empresa i per autoritats sanitàries a la planta i en els productes elaborats que s'hi han elaborat han donat un resultat negatiu en aquest bacteri.

Ha destacat que la retirada dels productes es va fer de manera prèvia des de l'empresa "amb la finalitat de garantir la màxima qualitat dels seus productes i la seguretat dels consumidors".

Els majoristes i les farmàcies que disposen de lots d'aquest producte ja han immobilitzat les unitats distribuïdes per procedir a la seva retirada immediata.

La recomanació és que aquells consumidors que tinguin alguna unitat d'aquest producte a base de proteïna hidrolitzada d'arròs la portin a la farmàcia per a la seva recollida i retirada, i la companyia ha habilitat un telèfon gratuït per als consumidors el 900 180 873.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha rebut la notificació d'aquesta retirada de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària estatal (Sciri), segons ha informat aquest dimarts.

L'Aspcat ha recomanat als consumidors que tinguin a casa seva fórmules Blemil Plus 1 arròs i Blemil Plus 2 arròs de 400 grams les retornin a l'establiment, després que les autoritats sanitàries franceses hagin retirat els productes Modilac, no distribuïts a Espanya.