3 de febrer de 2019

L'abat de Montserrat demana perdó a les presumptes víctimes d'abusos sexuals

L'abat de Montserrat demana perdó a les presumptes víctimes d'abusos sexuals
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 Febr. (EUROPA PRESS) -

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó aquest diumenge a les presumptes víctimes d'abusos sexuals en l'homilia de la missa que s'ha celebrat aquest matí al Monestir de Montserrat.

"Els meus germans de comunitat i jo mateix demanem humilment perdó a les víctimes, ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferim el suport de la comunitat", ha afirmat Soler, que ha condemnat els abusos i ha reconegut saber el dolor que causen i com costa cicatritzar les ferides.

Soler ha afirmat: "Els abusos sexuals a menors per part de persones consagrades a Déu ens dolen profundament" i ha indicat que fereixen la part més vulnerable de les víctimes i lleven la confiança que havien posat en ells.

També ha demanat perdó "a totes les persones a qui el coneixement d'aquests fets ha pogut escandalitzar o fer perdre confiança en institucions d'Església" i ha reiterat la seva condemna rotunda a qualsevol tipus d'abús a menors i la seva voluntat de transparència.

L'abat ha explicat que han creat "una comissió externa que analitzi els casos que es puguin denunciar" i ha anunciat que actuaran en conseqüència, exposaran els resultats de la investigació i seguiran el protocol establert pel Papa.

"Tenim les eines necessàries per aclarir els fets i atendre a les víctimes d'una manera justa i evangèlica", ha conclòs Soler.

PROTESTA

A les 10 hores d'aquest diumenge, víctimes de presumptes abusos sexuals s'han concentrat davant el Monestir de Montserrat per demanar "transparència i depuració de responsabilitats" després dels últims casos que han sortit a la llum, així com la dimissió de l'abat Soler.

La protesta també ha exigit que s'estableixi una comissió d'investigació "realment independent", que tingui al capdavant un jurista de prestigi, si connexions amb l'Església, amb un representant de les víctimes i que gestioni les denúncies, en lloc de fer-ho l'Abadia.

Contador

Més llegides