29 de juny de 2020

Illa aposta per mantenir una "actitud responsable" per evitar una segona onada

Illa aposta per mantenir una "actitud responsable" per evitar una segona onada
EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS

Estima que la vacuna estarà a punt d'aquí un any

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat aquest dilluns que creu que es pot evitar una segona onada de la pandèmia de coronavirus si es manté una "actitud responsable" i les mesures de seguretat entre la població.

Ho ha assegurat en declaracions a 'El món a RAC1' que ha recollit Europa Press, en les quals ha apostat per confinaments "quirúrgics" per evitar rebrots --aïllar col·lectius, edificis i zones exposades-- tot i que no ha descartat un confinament total si la situació ho precisa.

Sobre una possible segona onada, Illa ha insistit que serà d'una "intensitat i magnitud inferior" a la primera perquè el sistema sanitari està, a parer seu, més ben preparat, tot i que ha comentat que han de treballar pensant en el pitjor dels casos.

"Fins que no tinguem una vacuna i un tractament eficaç hem de fer el que fem: detectar de manera precoç i aïllar els casos i els seus contactes", ha argumentat el ministre.

Illa ha defensat que hi ha "un esforç sense precedents" en l'àmbit mundial pel que fa a la recerca per descobrir una vacuna, i ha estimat que estarà disponible d'aquí un any.

Quan li han preguntat per la seva gestió, Illa ha assegurat que no ha pensat mai a dimitir i ningú no li ha demanat que deixi el càrrec, i ha recordat que tots els països "han arribat tard".

Sobre la relació amb les comunitats autònomes durant la pandèmia, Illa ha insistit que han volgut ser "molt respectuosos amb les seves competències i la comunicació ha estat molt fluïda" amb tots els consellers de sanitat.