29 de juny de 2020

El Govern investiga uns 50 agents de Mossos per l'actuació en les protestes després de el 1-O

El Govern investiga uns 50 agents de Mossos per l'actuació en les protestes després de el 1-O
EUROPA PRESS

   SABADELL (BARCELONA), 29 juny (EUROPA PRESS) -

   El director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha anunciat que la Conselleria d'Interior de la Generalitat està investigant a prop d'uns 50 agents del cos per la seva actuació durant les protestes després de conèixer-se la sentència condemnatòria de l'1-O.

   Ho ha explicat aquest dilluns en la presentació de l'auditoria a la policia catalana durant sis mesos, que ha iniciat el conseller d'Interior, Miquel Buch, i que se celebra a porta tancada en el complex central de Mossos a Sabadell (Barcelona).

   Ferrer ha explicat que aquests 50 agents que s'investiguen van actuar en 34 episodis diferents, i que la meitat són casos judicialitzats per denúncies que han presentat persones particulars o entitats socials, mentre que els 17 restants són a nivell intern.

   Ha explicat també que en la feina realitzada per l'auditoria els equips han dedicat més de mil hores a visionar tot el treball audiovisual relacionat amb els episodis, i s'han entrevistat amb més d'un centenar d'agents, comandaments i ciutadans.

   Amb tot, ha destacat la "intensitat dels disturbis, la prolongació en el temps, la simultaneïtat en la concentracions massives en tot el territori i la gran desproporció entre manifestants violents i agents", que va tibar l'organització policial.