6 de febrer de 2019

El Govern facilitarà que els municipis sense Policia Local puguin tenir videovigilància

El Govern facilitarà que els municipis sense Policia Local puguin tenir videovigilància
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Interior de la Generalitat facilitarà als municipis catalans que no tenen Policia Local la possibilitat d'instal·lar sistemes de videovigilància als seus carrers mitjançant la signatura d'un conveni de col·laboració, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Aquest sistema va rebre la llum verda de la Comissió de controls dels dispositius de videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i els municipis interessats que justifiquin una necessitat de seguretat ciutadana el podran sol·licitar a Interior.

Fins ara, només els municipis amb Policia Local podien disposar de sistemes de videovigilància perquè qui s'encarregava de custodiar les imatges era aquest cos municipal.

Amb aquest nou conveni previst per Interior, que tindrà una vigència de quatre anys, seran els ajuntaments els qui adquiriran i instal·laran els dispositius, mentre que la custòdia de les imatges correspondrà als Mossos d'Esquadra.

La Conselleria destaca que, amb aquesta mesura, donen resposta a les peticions dels municipis sense Policia Local per millorar la seva seguretat, perquè la instal·lació de càmeres en espais públics permetrà prevenir i investigar il·lícits administratius i penals.

Contador

Més llegides