El Govern català obrirà un espai en línia per rebre aportacions sobre el decret de menjadors

El Govern català obrirà un espai en línia per rebre aportacions sobre el decret de menjadors
9 de novembre de 2018 GOVERN

BARCELONA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha afirmat aquest divendres que el departament obrirà la setmana que ve un espai en línia perquè la comunitat educativa pugui fer les seves aportacions al procés previ per a l'elaboració del nou decret de menjadors escolars, l'esborrany dels quals va despertar crítiques de sectors de la comunitat educativa.

En una visita a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), ha afirmat que continua vigent un decret "molt antic" en el qual el menjador no es contempla com un espai educatiu, i que és necessari que el nou el visibilitzi i, a més, s'adeqüi a la nova legislació catalana, estatal i europea de contractació pública.

Ha afirmat que el departament treballa amb les Ampes i els moviments de renovació pedagògica i que obrirà un espai en línia en què "totes les persones que es creuen implicades en el procés, ajuntaments, direccions d'escoles, Ampes, puguin dir la seva".

Bargalló ha afirmat que el departament vol que el menjador escolar sigui reconegut com a espai educatiu, fer les coses bé a nivell jurídic i que les Ampes que gestionen de manera directa es puguin mantenir "a través d'un procediment jurídic adequat a la llei de contractacions".

El conseller s'ha reunit amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, per analitzar l'oferta educativa en el municipi, i per veure la realitat de les escoles Llebetx i Margalló, perquè el municipi va tenir un pla pilot als centres d'educació especial.