7 de febrer de 2019

Ginecologia del Vall d'Hebron participa en un pla de recuperació intensificada en cirurgia abdominal

Ginecologia del Vall d'Hebron participa en un pla de recuperació intensificada en cirurgia abdominal
HOSPITAL VALL D'HEBRON - ARCHIVO

BARCELONA, 7 Febr. (EUROPA PRESS) -

El Servei de Ginecologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona és l'únic de l'Estat d'aquesta especialitat que participa en el Pla d'Implementació Nacional de la Via RICA (IMPRICA), desenvolupat pel Grup Español de Rehabilitació Multimodal (GERM).

Els 29 hospitals que participen en aquest pla estatal ho fan a través d'altres especialitats quirúrgiques, sobretot cirurgia digestiva, ha informat aquest dijous Vall d'Hebron en un comunicat.

La Unitat de Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior del Servei de Ginecologia del Vall d'Hebron va implementar el 2017 la via clínica de recuperació intensificada en cirurgia abdominal (RICA) per a l'abordatge de la cirurgia de càncer d'ovari.

La implantació d'aquesta via comporta una visió global del procés assistencial des del diagnòstic fins a l'alta hospitalària i dota els professionals d'una sèrie d'estratègies que s'apliquen durant el preoperatori, la intervenció i el postoperatori amb l'objectiu de reduir el temps d'ingrés al centre, disminuir l'estrès, afavorir-ne la recuperació i minimitzar les complicacions de la cirurgia.

Aquest protocol de recuperació intensificada es va validar en un assaig clínic pioner a nivell mundial liderat pel Vall d'Hebron, del qual se'n van avançar dades el 2017 i durant els propers mesos es presentaran els resultats definitius.

Contador

Més llegides