13 de febrer de 2019

La Generalitat commemora el centenari del grup d'intel·lectuals Colla de Sabadell

La Generalitat commemora el centenari del grup d'intel·lectuals Colla de Sabadell
@CULTURA_CAT

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura de la Generalitat commemorarà aquest 2019 el centenari del grup d'intel·lectuals Colla de Sabadell, un grup integrat per Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

Aquest grup va ser un "revulsiu" dins del panorama cultural català dels anys 20 i va propiciar un dels millors moments de la cultura sabadellenca.

En la presentació, la consellera Laura Borràs ha destacat que la voluntat de sacsejar un moment i un país "farà de lent d'augment per mirar la difícil realitat actual amb més lucidesa".

Ha destacat l'"humor corrosiu" del grup i la seva mirada sobre Catalunya que va calar en la societat, així com la seva crítica descarnada i acompanyada de molta acció cultural.

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha apuntat que la commemoració vol reivindicar un moment culturalment molt ric, mentre que el comissari, Joan Safont, ha afegit: "Estaven vinculats a Sabadell, però connectats en xarxa a Barcelona i a tot el que passava a Europa".

Contador

Més llegides