15 de desembre de 2016

Favb exigeix a Comín que resolgui el col·lapse de les urgències hospitalàries a Barcelona

Anuncia una concentració dimecres que ve davant de l'Hospital Vall d'Hebron

Favb exigeix a Comín que resolgui el col·lapse de les urgències hospitalàries a Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -

La comissió en defensa de la sanitat pública de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb) ha exigit aquest dijous al conseller de Salut, Toni Comín, "mesures immediates" per resoldre el col·lapse dels serveis d'urgència dels hospitals de la ciutat.

Segons han explicat en roda de premsa, el passat 15 de novembre van enviar una carta a Comín en què l'advertien que els centres començaven a estar saturats i que la situació empitjoraria amb l'arribada de l'hivern i la grip, però asseguren no haver obtingut resposta.

Per a la responsable de sanitat de la Favb, Marcela Güell, l'auguri s'ha complert i les urgències dels principals hospitals de Barcelona estan saturades, fet que implica la "indignitat" que molts pacients hagin de ser ingressats als passadissos.

La portaveu de la Coordinadora d'Entitats (CE) de la zona del Servei d'Atenció Primària (SAP) Muntanya, Trinidad Cuesta, ha apuntat que no és un fet puntual sinó una dinàmica que fa anys que dura i que va començar, segons la seva opinió, amb les retallades efectuades durant el mandat de Boi Ruiz, al qual ha assenyalat com a responsable del "principi de la mort de la sanitat pública".

MÉS DE 100 PACIENTS

Güell ha explicat que els "pitjors" casos són els de l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar, el Clínic i Sant Pau, i Cuesta ha apuntat que alguns d'aquests centres han arribat als pics de 117 pacients en urgències esperant una habitació.

La professional de l'Esquerra de l'Eixample Elba Tenorio ha demanat que s'actuï sobre les causes del problema, entre les quals ha destacat la contaminació sobre la salut i "afavorir la sanitat privada derivant-los pacients".

Davant d'aquesta situació, des de la comissió s'ha enviat una còpia de la carta que van fer arribar a Comín al Govern municipal i al de la Generalitat; als grups de l'oposició; al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i a la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà.

A més, han anunciat que aquest dimecres que ve celebraran una concentració davant de l'hospital de la Vall d'Hebron i han obert la porta a traslladar les protestes a altres centres si no es resol el problema.