6 de febrer de 2019

La Fapel diu que la llei permet les donacions voluntàries i demana tranquil·litat a les famílies

La Fapel diu que la llei permet les donacions voluntàries i demana tranquil·litat a les famílies
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya (Fapel) ha afirmat que la normativa fiscal permet el desgravament de quantitats que es fan de manera voluntària a fundacions i institucions, i ha demanat tranquil·litat a les famílies.

En un comunicat, assegura que en el cas de les donacions vinculades a les escoles concertades, la condició és que aquestes donacions "no estiguin relacionades" amb un servei directe a l'usuari, perquè el sistema de concert educatiu sufragat per l'administració cobreix teòricament el cost de la plaça escolar.

Ha criticat que el mòdul de concert ha estat sempre insuficient i que les famílies s'han vist compromeses a col·laborar amb les institucions escolars, i que totes aquelles donacions que "compleixen les condicions, suficientment documentades segons la normativa tributària, són legítimes i legals".

Segons la Fapel, l'administració tributària té la prerrogativa de revisar les declaracions que els ciutadans fan, però que entén que "la immensa majoria de les deduccions i desgravaments fiscals estan dins del marc normatiu".

I ha retret la insuficiència del mòdul de concert que "no cobreix el cost real de la plaça", i ha cridat les famílies a defensar el seu dret a l'elecció de l'educació.

Contador

Més llegides