17 de novembre de 2018

La família de Montserrat Caballé acomiada aquest dissabte a la diva amb un Rèquiem en la Catedral

El presidirà Juan José Omella i tindrà els ministres Guirao i Batet

La família de Montserrat Caballé acomiada aquest dissabte a la diva amb un Rèquiem en la Catedral
EUROPA PRESS - ARCHIVO

BARCELONA, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

La família de la soprano Montserrat Caballé acomiadarà aquest dissabte a les 13 hores a l'artista, difunta el passat 6 d'octubre, amb el suport del Gran Teatre del Liceu, amb un Rèquiem a la Catedral de Barcelona que estarà presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona Juan José Omella, i comptarà amb la presència del ministres de Cultura i Política Territorial, José Guirao i Meritxell Batet, i la consellera de Cultura, Laura Borràs.

També hi assistiran el vicepresident primer de la taula del Parlament, Josep Costa; la secretària general de Cultura, Dolors Portús; la directora de l'Inaem, Amaya de Miguel; la portaveu del PP i diputada Dolors Montserrat, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó.

S'espera també l'assistència del tercer tinent d'alcalde de l'Àrea de Drets de la Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens; del president de la Fundació Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, i del coordinador de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports, Oscar Pascual.

L'acte obrirà portes a les 12.30 hores perquè el públic accedeixi al recinte, i a les 13 hores Omella entrarà acompanyat del degà de la Catedral, Josep Ramon Pérez, i del canonge, Josep Serra.

El memorial comptarà amb les veus d'Ainhoa Arteta, Anna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov per a la interpretació del 'Rèquiem', de Giuseppe Verdi, en què també intervindran l'Orquestra i el Cor del Liceu dirigits per Josep Pons.

Els qui segueixin la cerimònia des de la Catedral hauran adquirit prèviament i de forma gratuïta una entrada a través de la web del teatre líric o a les taquilles des del 12 de novembre.

A més, l'acte serà retransmès a nivell estatal per TVE en directe per La2, que facilitarà el senyal al Liceu perquè aquest obri també les seves portes i acomodi a els qui desitgin seguir la missa a les seves instal·lacions.