12 de febrer de 2019

Els experts observen uns boscos catalans verds malgrat la gran presència de processionària

Els experts observen uns boscos catalans verds malgrat la gran presència de processionària
CREAF

CERDANYOLA DEL VALLÈS (BARCELONA), 12 Febr. (EUROPA PRESS) -

Els boscos de Catalunya es mantenen verds malgrat la gran presència de processionària, segons han detectat els experts de la plataforma Alerta Forestal, un projecte de ciència ciutadana coordinat pel Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els experts han arribat a aquesta conclusió després d'analitzar un centenar de fotografies enviades per la ciutadania, i que l'han atribuït al fet que la tardor freda i humida ha retardat el cicle de vida de les erugues, permetent l'aspecte actual dels boscos, ha informat el Creaf aquest dimarts en un comunicat.

No obstant això, han determinat que "els propers mesos seran claus", i el manteniment de la situació dependrà de si la primavera arrenca calorosa i les erugues allarguen la seva vida abans d'enterrar-se, la qual cosa suposaria que l'estat de salut dels boscos empitjorés.

En aquest sentit, els especialistes han previst fer un pronòstic més precís quan els Agents Rurals de la Generalitat facin la seva campanya de seguiment, perquè la informació que recullin juntament amb la de la d'Alerta Forestal podrà "servir per tenir una fotografia fidel de l'estat".

El Creaf va començar a finals del 2018 amb la iniciativa de recollir instantànies per fer càlculs sobre l'afectació d'aquest insecte i superar les 400, a més d'arribar a zones com les comarques de l'Alt Emporà, la Garrotxa, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Tarragonès, l'Alt Camp i el Baix Penedès.

Contador

Més llegides