Els embassaments de les conques internes catalanes es troben al 89% de capacitat

Garantides les demandes per a un període superior a un any amb aquest volum

Els embassaments de les conques internes catalanes es troben al 89% de capacitat
11 de gener de 2019 ACA

BARCELONA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

Els embassaments de les conques internes catalanes es troben a més del 89% de la seva capacitat, amb un total de 619 hectòmetres cúbics, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), un volum de reserves estable des de finals de novembre quan presentava el mateix percentatge i un volum de 621 hectòmetres cúbics.

Aquesta estabilitat en les reserves es deu a les pluges registrades durant els mesos d'octubre i novembre i al descens del consum habitual durant els mesos d'hivern, ha informat aquest divendres l'ACA en un comunicat.

En el sistema Ter-Llobregat, els embassaments estan al voltant del 90% de la seva capacitat --fa un any estaven al 46%--, amb un total de 550 hectòmetres cúbics, sobretot a la conca del Llobregat, on la Baells (Barcelona), la Llosa del Cavall (Lleida) i Sant Ponç (Lleida) estan per sobre del 95%.

En els embassaments de Darnius Boadella (Girona), Siurana (Tarragona) i Riudecanyes (Tarragona) es mantenen estables i amb volums alts: a Darnius al 90% --37% l'any passat--; Siurana, més del 50% --l'any passat al 12%-- i Riudecanyes, al voltant del 89% --fa un any al 18%--, i el de Foix (Barcelona) es troba al màxim de capacitat.

L'ACA ha remarcat que amb aquest volum de reserves es garanteixen totes les demandes d'aigua per a un període superior a un any.

Contador

Més llegides