16 de abril de 2019

Els corresponsals Iberoamericans premien la Mostra de Lleida en el seu 25è aniversari

BARCELONA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Corresponsals de Premsa Iberoamericana (ACPI) ha reconegut amb el premi Cooperació 2018 la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que se celebra a Lleida pel seu 25è aniversari, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dimarts.

Els corresponsals han premiat el rigor amb què s'acosta cada any, a través del setè art, la realitat i la ficció d'una "vasta geografia rica en diversitat cultural, en la defensa de valors socials, i per saber seleccionar un cinema amb una narrativa d'identitat molt definida i inconfusible".

Han destacat també la seva intensa tasca cultural, present durant 25 anys, amb un ventall "molt ampli" dels diferents gèneres cinematogràfics i la participació de tots els països que integren la comunitat llatinoamericana.

Els corresponsals han posat l'èmfasi en la feina feta pel director i creador d'aquesta trobada de cinema, Juan Ferrer, del qual n'han destacat la "professionalitat, el compromís i l'ampli coneixement de la geografia llatinoamericana".

Aquest any La Mostra de Cinema Llatinoamericà se celebrarà del 6 al 13 de juny a Lleida, mentre que el Premi Cooperació es lliurarà el 8 de maig a Madrid, en el marc dels Premis Internacionals de Periodisme que organitza any rere any el Club Internacional de Premsa (CIP) i l'Associació de Corresponsals Estrangers (ACPE).