13 de febrer de 2019

Els claretians aparten un exprofessor per presumptes actituds vexatòries a diversos alumnes fa 20 anys

Decideixen portar tota la informació disponible a la Fiscalia

Els claretians aparten un exprofessor per presumptes actituds vexatòries a diversos alumnes fa 20 anys
REUTERS

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

Els Missioners Claretians de Barcelona han apartat cautelarment un antic professor del Col·legi Claret de Barcelona de l'activitat amb menors i de la presència a les instal·lacions amb activitats escolars amb alumnes després de les declaracions d'un exalumne a les xarxes socials d'"actituds vexatòries cap als alumnes durant les sortides escolars de fa més de 20 anys".

En un comunicat del Col·legi Claret de Barcelona a les famílies, l'escola ha dit que "no ha rebut mai fins ara cap informació" sobre aquestes acusacions, i que quan va tenir coneixement d'aquests comentaris el cap de setmana passat ho va comunicar al govern provincial dels claretians, que va activar el protocol intern de la congregació.

Com a mesura de prevenció a la protecció dels nens i per respectar la presumpció d'innocència de l'exprofessor, va decidir, en aplicació del protocol, apartar-lo de l'activitat amb menors i de la presència a les instal·lacions amb activitats escolars amb alumnes.

L'escola ha recordat que actualment l'antic professor no tenia cap responsabilitat educativa al centre i ha estat retirat de les seves funcions a l'escola.

Aquest dilluns, juntament amb el provincial dels claretians, el col·legi va decidir portar tota la informació disponible sobre el cas a la Fiscalia, i un advocat està preparant la documentació per fer-ho.

El col·legi i els Missioners Claretians es posen també a la disposició de la Fiscalia per facilitar qualsevol informació o acció que pugui contribuir i aclarir els fets, i que, malgrat no existir cap denúncia, ha informat la Inspecció d'Educació.

L'escola ha subratllat el seu compromís en la defensa i protecció dels menors, i ha remarcat que des del 2016 fa diversos tallers de la Fundació Vicki Bernadet en les diferents etapes educatives.

Contador

Més llegides