13 de febrer de 2019

Els bisbes catalans diuen que "sempre es requerirà diàleg i respecte mutu"

Els bisbes catalans diuen que "sempre es requerirà diàleg i respecte mutu"
CET - ARCHIVO

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

La Conferència Episcopal Tarraconense ha afirmat, sobre el judici oral als dirigents sobiranistes, que "sempre es requerirà diàleg, respecte mutu i magnanimitat en la cerca de gestos concrets per a la reconciliació".

En un comunicat després de la seva reunió trimestral aquest dilluns i dimarts, han assegurat aquest dimecres que sempre es requerirà "sacrificis per part de tots perquè serà el que conduirà a la concòrdia i a la pau social".

Han remarcat que en seguir el magisteri del papa Francesc volen "derrocar murs i construir ponts", i que perseverar en una actitud de diàleg entre els ciutadans i les institucions serà un impuls de superació per continuar construint una societat en solidaritat, en pau, en llibertat i en justícia.

En la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, celebrada a Tiana (Barcelona) i al Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha presentat als bisbes el balanç econòmic del 2018 i el pressupost del 2019 del fons comú interdiocesà, que han estat estudiats i aprovats.

També s'ha presentat el curs de formació d'acompanyants espirituals laics, promogut per les delegacions d'apostolat seglar que començarà aquest any: aquesta escola d'acompanyament començarà l'1 de setembre i durarà fins a l'1 de juny del 2020.

Els bisbes ja havien emès aquest dimarts un comunicat de la reunió en el qual demanaven perdó a les víctimes pels casos d'abusos sexuals de sacerdots o persones consagrades, van mostrar la seva "vergonya i dolor" i es van comprometre a col·laborar amb la Justícia.

Contador

Més llegides