26 de gener de 2019

Els afectats per sarna es tripliquen el 2018 a Catalunya, fins els 678

Els afectats per sarna es tripliquen el 2018 a Catalunya, fins els 678
PIXABAY - ARCHIVO

BARCELONA, 26 Gen. (EUROPA PRESS) -

Catalunya va registrar l'any passat un total de 678 afectats per sarna en 117 brots notificats a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, una xifra que suposa més del triple d'infectats el 2017 --quan va haver-hi 198 persones--.

En resposta parlamentària recollida per Europa Press, la secretària general de Salut, Laura Pelay, ha explicat que el 2018 va haver-hi dos brots en hospitals però la major part de casos es van donar en institucions no sanitàries --com a residències geriàtriques i de discapacitats, centres d'acolliment d'adults i menors i centres d'immigrants-- i en famílies.

Pelay, a qui la consellera Alba Vergés va delegar funcions durant el seu permís per maternitat, ha assenyalat que aquest increment de brots està "molt influenciat" pel reforç de la vigilància epidemiològica que es va instaurar després dels dos brots en hospitals al gener, amb major sensibilització dels professionals sanitaris i un augment de la notificació.

Quan es notifica un brot s'activen actuacions de prevenció i control, com el tractament dels casos, mesures higièniques adequades i profilaxis per als contactes propers, i la rapidesa en aquestes mesures permet limitar la seva extensió.

En una altra pregunta parlamentària, la secretària general de Salut aclareix que no es va donar cap brot de sarna en una escola de Badalona (Barcelona) al novembre, tot i que es va difondre en xarxes socials l'existència de possibles casos.

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Barcelonès Nord-Maresme va investigar el cas, confirmant que no hi havia cap brot i que "molt possiblement" una dermatitits d'un alumne va originar la confusió.

Contador

Més llegides